NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE - KERAT ATELIER - FREDERIK CNOCKAERT !

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde door een zorgzame restauratie. Onze missie is de zorg en waardering voor objecten uit het verleden. Restauratie met respect voor de schoonheid ons erfgoed, die ambachtslui en kunstenaars ons nalieten. Artistieke waarde + emotionele waarde = onschatbare waarde. Geniet er van ! Download foto in pdf.

Wat doen wij ? Verzorgen, restaureren van kunstvoorwerpen op diverse dragers. Zoals het reinigen, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen. Het dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden, marouflages, doublures. Reinigen met solventen van verdonkerde vernislagen, nicotine, retouches,...We hebben veel ervaring met het herstellen van barsten aan plaasteren ornamenten op kaders, invullen van lacunes, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan omlijstingen. We behandelen brand en waterschade aan kunstobjecten, houtworm, desinfectering van schimmelaantastingen. Behandelingen tegen bacteries en schimmels die ontstaan is door zijn door micro klimaat in vochtige niet verluchte ruimtes. Zie foto hier.pdf

We fixeren loskomende verflagen op ikonen, terracotta en gipsen beelden. We herstellen, herkleuren oude ornamentlijsten of gewone lijsten en/of leggen bladgoud op lijsten en allerhande kunstobjecten...We staan ook geheel open staat voor ‘niet museale’ opdrachten. Offertes zijn vrijblijvend als je zelf komt. Indien wij op verplaatsing moeten komen rekenen we wel een kleine verplaatsingskost.

Het herstellen van zowel schilderijen als beelden is onze hoofdactiviteit. Wij restaureren steeds met respect voor het oorspronkelijk karakter, de authenticiteit van het kunstwerk. Reinig als amateur a.u.b. zelf niet uw schilderijen, bv. met brood en/of ajuin, aardappels, want je beschadigd alleen je kunstwerk. Laat dit werk over aan de specialist. Restauratie is niet steeds duur, vraag gerust vrijblijvend een prijsindicatie.  Geen kunstwerk is gelijk, iedere schade is anders, waardoor het onmogelijk is een vast tarief toe te passen per kunstwerk. Na het toesturen van foto’s en formaat kunnen wij wel een raming van de kosten opmaken. Het beste is evenwel dat het kunstwerk naar het atelier wordt gebracht, waar het werk grondiger kan onderzocht worden, zodat de kostprijs beter kan worden berekend. Wij kunnen dan ook in vertrouwen en overleg tot een prijsafspraak komen, vrijblijvend. Het fabeltje dat kunst experts steeds duur zijn, wil KERAT uit de wereld helpen. Download hier film fragment van bezoek aan het atelier van een top restaurateurOp VTM was er dit heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Het restaureren van schilderijen en beelden is meer dan een nieuw likje verf op de juiste plaats aanbrengen. De behandeling van kaders en beelden tegen schadelijke insecten doen we d.m.v. het verlagen van het zuurstofgehalte (%) in deze luchtdichte verpakking. Anoxie of de lage- zuurstofmethode is een niet-toxische behandelingsmethode van aangetaste objecten.

Op aanvraag maken we occasioneel ook een schilderij in opdracht op maat van de klant. We kunnen werken volgens het aloude vakmanschap met de klassieke en moderne verftechnieken. Een reconstructie van een gestolen en/of verloren gegane kunstwerk kan. We hebben veel referenties bij verenigingen, schuttersgilden, bankinstellingen, maar tevens bij individuele opdrachtgevers. Onze schilderijen worden met met métier, met grote passie en hart en ziel geschilderd met kwaliteitsvolle en stabiele historische pigmenten. Ziehier een publiek voorbeeld van een reconstructie van een schilderij 'Kunst op maat' foto. Onze ‘Kunststukken van Mensen’ zijn gemaakt door Mensen en voor Mensen fotoDownload hier dit WTV nieuws - item waarbij een voorbeeld van onze werkzaamheden die we uitvoerden voor het museum in het kasteel Ravenhof. Het mysterie van een bijzonder schilderij, genoemd ''gestolen maandag' fragment van uitzending op Tv-één iedereen beroemd. Foto.pdf  en dit opdracht portret op maat.

KUNSTRESTAURATIE DOOR RESTAURATEUR - FREDERIK CNOCKAERT !

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies. De prijs voor een behandeling van uw kunstwerk is veelal een kleine investering t.a.v. de meerwaarde die u door uw initiatief genereert. Zowel esthetisch en financieel. Een eerste richting gevende consultatie is steeds vrijblijvend, indien u zelf langskomt. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die steeds in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op je vragen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor de verzekeringsmaatschappijen. De kunst- en cultuurwereld is complex, maar Frederik heeft een kennersoog en neus voor de echte kunsten. Zijn experten bureau in 'Kerat bv' voldoet ook aan de wettelijke, erkende voorschriften om als deskundige op te treden voor kunstexpertises. Onze kerat expert is recentelijk nog opgetreden als de kunst expert restaurator voor het TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm Vtm  TV-opname bij de madammen  en ook in de " topservice " op TV één. " Tv fragment en De restaurateur radio 1. uitnodiging, foto kunstatelier , foto tuin , vijvergezicht vijver bijhuisje.pdffoto kunsthuis, foto vergaderzaal en atelierzichtje.

VERHALEN VAN DE MEESTER-RESTAURATEUR - FREDERIK CNOCKAERT !

Snuif de geuren op, voel de materialen, maak kennis met vakmanschap! Laat je verwonderd raken door de passie die de kunstconservators van kerat bv. uitstralen ! Iedereen die dit wenst kan een voordracht boeken. Deze is doorspekt met uniek beeldmateriaal waarbij je kennis maakt met de geheimen van de Kunst...Tijdens zijn voordrachten toont Frederik voorbeelden uit zijn praktijk en geeft hij u handige tips geven om o.a. onheil te voorkomen bij u kunst collectie ! Beluister hier enkele causerie Frederik en Kim de Brie op radio 2, 'kunst' vleugje humor  'Poseidon' en James Ensor, bij de madammen over de Mona Lisa van Da Vinci. Op Radio 1 reportage gelukkige kunst  de restaurateur , wat met de musea, de wondere wereld van de nepkunst, vervalsingen doorgelicht, is de zwaar gemanipuleerde kunstmarkt echt of fake? De inhoud en duurtijd van de spreekbeurten variëreert naargelang de wensen van de aanvrager. Na afloop kan hij de kunstwerken bespreken, die aanwezigen meebrengen. bekijk hier als voorbeeld uitzending een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Download hier de Flyer 2- luik.pdf ! Voor een causerie is de kostprijs bij een voor- of namiddag of avond lezing  € 250  + € 0,50 per km verplaatsingskosten voor de heen-en terug reis vanuit Wervik. Voor een lezing in mijn atelier te wervik vervallen de verplaatsingskosten, er is wel een kost van 75 € (+ btw) voor verhuur van de zaal. Voorbeeld lezingjci lezingvisitekaartfoto inkomhalfoto kunst expertise bureaufoto hof Cnoc-artfoto zicht fonteinzicht op atelier.pdffoto poort.pdfcursusCursus reiniging van schilderijenportret foto ,tekening domein cnoc-art en tekst kunst restauratie.

ATELIERBEZOEK KERAT - FREDERIK CNOCKAERT

Frederik Cnockaert, kunstkenner en restaurateur van schilderijen en beelden, werkt sinds 1993 voltijds als kunstrestaurateur in zijn atelier ‘Kerat’ te Wervik. Tijdens een bezoek aan zijn atelier krijg je niet alleen een kijk in zijn ambachtelijke vaardigheden, maar ook een exclusieve inkijk in zijn persoonlijke leef-en werkruimte. Als je gepassioneerd bent door cultuur, dan is een bezoek aan dit vooraanstaande atelier voor restauratie en conservatie ‘een must’. Gastheer Frederik neemt je mee achter de schermen van zijn werkplaats, gelegen op een betoverend historisch domein. Authenticiteit en bezieling, daar draait het hier om, met ervaren restaurateurs en gespecialiseerde technieken, blaast men hier een breed scala aan kunstwerken terug tot leven. Beleef daarnaast de romeinse grandeur van weleer in de aanpalende gebouwen. Reservatie info@kerat.be. We ontvangen max. 50 personen in groep. Ticket is 7 € p.p. < 10 pers. min. 99 € (prijs excl. btw). De bijdragen van de bezoekers gaan naar een fonds voor het behoud van dit erfgoed patrimonium. Reservatie tel. 0495 51 33 87 Beluister hier bij wijze van inleiding enkele audio fragmenten. video authentiek erfgoed.-  Tv één Topservice -  Op VTM was er een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en Tv-één iedereen beroemd. en privé interieur . Download hier de opendeurdag.pdf met meer uitleg. “Rijker dan je denkt”, mp4 opnamefoto kasteeltjeFoto hoeve atelierfoto interieur ,foto woningfoto woning gids , tekst over Keramiek , portfoliovideotekstje uit rondgang en tekst over de architect., kunstvideo-1 en kunstvideo-2