NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde.

Wat doen wij ? Reiniging van kunstvoorwerpen, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen, dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of marouflages, doublures, herstellen van barsten aan plaasteren ornamenten, invullen van lacunes, bladgoud leggen, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan de kunstwerken. We hebben veel ervaring in het behandelen van nog redbare brand en waterschade aan kunstobjecten, behandeling van houtworm, desinfecteren van schimmelaantasting, terracotta en gipsen beelden, lijst en kader renovaties. Wij hebben veel ervaring in het conserveren en herstellen van zowel schilderijen als beelden. Wij restaureren steeds met groot respect voor het oorspronkelijk karakter van het kunstwerk. Reinig als amateur zelf niet uw schilderijen, en zeker niet  met brood en aardappels, want je beschadigd je kunstwerk daarmee. Laat het over aan de specialist. Restauratie is niet steeds duur. Download hier film fragment .  Op VTM was er dit heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor

Op aanvraag maken we occasioneel ook schilderijen in opdracht volgens de klassieke verftechnieken. Dit kunnen bv. reconstructies zijn van verloren gegane schilderijen of opdrachten van kunst op maat. Ik werk graag aan speciale opdrachten voor verenigingen, instellingen en individuele opdrachtgevers. Frederik en zijn medewerkers werken met historische pigmenten, kennen huun métier en leveren artistiek zeer hoogstaand werk. Een must en eye-opener als je van kunst, restauratie, pigmenten, bindmiddelen en veroudering ervan houdt. Download hier dit WTV nieuws-item waarbij een voorbeeld van onze werkzaamheden die we uitvoerden voor het museum in het kasteel Ravenhof.

Uit respect voor de wensen van mijn cliënteel, de opdrachtgevers kan ik helaas van de voorbije private opdrachten geen foto's hier publiceren..

EXPERTISE & ADVIES

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van uw kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is steeds gratis en vrijblijvend. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die steeds in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op je vragen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor de verzekeringsmaatschappijen. Kerat voldoet aan de wettelijk erkende voorschriften om als gerechtsdeskundige op te treden voor kunst. Wij zijn recent ook opgetreden als kunst expert restaurator voor het TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en ook in de serie " topservice " op TV één. Topservice en beluister dit audio fragment de goede restaurateur op radio 1. 

LEZINGEN 

Op aanvraag kun je genieten van Frederik Cnockaert als gids die op een sappige wijze vertelt over ' Kunst '. De inhoud en duurtijd van de lezing wordt steeds aangepast naargelang de wensen van de groep. Na afloop kunnen tevens kunstwerken worden besproken, die aanwezigen meebrengen. De causeries kunnen doorgaan in het restauratie atelier zélf ofwel op een door de aanvrager gewenste plaats. Een lezing van Frederik is uniek want ,, Hij zorgt voor vuur en enthousiasme" en dit kost naargelang de gewenste tijd en afstand gemiddeld tussen ca. 150 tot 250 € .  Beluister hier een Audio-opname tijdens causerie Frederik en Kim live op radio 2 kunst met een vleugje humor over het beaufort beeld 'Poseidon' in De Haan. Verder heb ik nog deze recente audio opnames op Radio 1 zoals Kunst maakt mij gelukkig  de restaurateur en wat met de musea. Frederik deelt zeer graag zijn passie , aarzel niet om er gebruik van te maken. Bekijk hier Vtm uitzending een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor 

ATELIERBEZOEKEN

Ben je benieuwd naar hoe 'een kunstrestaurateur' leeft en werkt ? Hoe hij een kunstwerk restaureert ? Bezoek dan het kunst en restauratie atelier ' Kerat ' van Frederik Cnockaert ! Je krijgt bij de rondleiding een demonstratie en een unieke blik achter de schermen van zijn ateliers en ook de private gedeeltes. Rond deze parel ligt een 19 de eeuws erfgoedsite van 1.5 Ha met tuinen, vijvers en enkele bijzondere architecturale folies. Welkom zowel s’ avonds als in het weekend op afspraak. De tijdsduur is normaal ca. 1,5 uur, maar kan langer of korter naargelang u wens. Er wordt na afloop aan de bezoekers een unieke kleurrijke print gegeven + een uitgebreide tekst met uitleg over het beroep van de  restaurateur en de geschiedenis van het domein. welkom in hun hoogstpersoonlijke leefwereld. We duiken in zijn universum vol alledaagse schoonheid. Wat intrigeert, inspireert of maakt hem gelukkig? Ontdek mijn liefde voor het babbelen..kostprijs is 7 € per persoon met min. vergoeding van 99 € (excl.btw). Beluister hier bij wijze van inleiding een audio fragment van radio 1 onlangs bij bezoek de kunstrestaurateur kunst is - Musea - video fragment bezoek van bezoek aan het kunstatelier kerat.-  Tv één Topservice -  Op VTM was er een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor.