NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde door een zorgzame restauratie. Onze missie is de zorg en waardering voor objecten uit het verleden. Restauratie met respect voor de schoonheid ons erfgoed, die ambachtslui en kunstenaars ons nalieten. 

Wat doen wij ? Reiniging van kunstvoorwerpen op diverse dragers, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen, dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden en of marouflages, doublures, herstellen van barsten aan plaasteren ornamenten, invullen van lacunes, bladgoud leggen, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan de kunstwerken. We hebben veel ervaring in het behandelen van waterschade aan kunstobjecten. We behandelen houtworm, desinfecteren schimmelaantasting, fixeren loskomende verf op ikonen, herstellen terracotta en gipsen beelden, conserveren van bladgoud bij lijsten, renovaties aan kaders ,... Wij hebben veel ervaring in het conserveren en herstellen van zowel schilderijen als beelden. Wij restaureren steeds met groot respect voor het oorspronkelijk karakter van het kunstwerk. Reinig als amateur zelf niet uw schilderijen, en zeker niet  met brood en aardappels, want je beschadigd je kunstwerk daarmee. Laat het over aan de specialist. Restauratie is niet steeds duur, vraag gerust vrijblijvend een prijsindicatieGeen kunstwerk is gelijk, iedere schade is anders. Daarom is het moeilijk een vast tarief toe te passen. Na het toesturen van foto’s en formaat kunnen wij een raming van de kosten opmaken. Als een kunstwerk naar het atelier wordt gebracht kan het beter onderzocht worden en een kostprijs scherper worden berekend. Wij kunnen dan ook in overleg tot een prijsafspraak komen, dit alles vrijblijvend. Het fabeltje dat kunst experts duur zijn, wil KERAT uit de wereld helpen. Download hier film fragmentOp VTM was er dit heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Download Flyer  Het restaureren van schilderijen en beelden is meer dan een nieuw likje verf op de juiste plaats aanbrengen. De behandeling van kaders en beelden tegen schadelijke insecten doen we d.m.v. het verlagen van het zuurstofgehalte (%) in deze luchtdichte verpakking. Anoxie of de lage- zuurstofmethode is een niet-toxische behandelingsmethode van aangetaste objecten.

Op aanvraag maken we occasioneel ook schilderijen in opdracht op maat van de klant. We werken volgens het aloude vakmanschap met de klassieke verftechnieken. Wij kunnen reconstructies maken van gestolen en/of verloren gegane kunstwerken. We werken graag aan speciale opdrachten, hebben referenties bij verenigingen zoals schuttersgilden, bankinstellingen, maar tevens individuele opdrachtgevers. Mijn schilderijen worden met met métier, met grote passie en hart en ziel geschilderd. Frederik werkt steeds met kwaliteitsvolle en stabiele historische pigmenten. Ziehier een publiek voorbeeld van 'Kunst op maat'. Download hier dit WTV nieuws - item waarbij een voorbeeld van onze werkzaamheden die we uitvoerden voor het museum in het kasteel Ravenhof. Het mysterie van de bijzondere wandschildering, genoemd ''gestolen maandag' fragment van uitzending op Tv-één iedereen beroemd.

KUNST EXPERTISE 

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies aangaande het onderhoud en de conservatie van uw kunstwerken. Een eerste richting gevende consultatie is steeds gratis en vrijblijvend indien u zelf langskomt. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die steeds in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op je vragen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor de verzekeringsmaatschappijen. Kerat voldoet aan de wettelijk erkende voorschriften om als gerechtsdeskundige op te treden voor kunst. Wij zijn recent ook opgetreden als kunst expert restaurator voor het TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm en dit was een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en ook in de serie " topservice " op TV één. Frederik straalt passie, moed, creativiteit en nieuwsgierigheid uit. "Wanneer je schoonheid in alles leert herkennen, verandert je wereldbeeld." Topservice en beluister dit audio fragment de goede restaurateur op radio 1.  Download Flyer

KUNST LEZINGEN 

Gepassioneerd door kunst ? Passie voor vakmanschap ? Op aanvraag kun je genieten van de ervaringen van Frederik Cnockaert die als gids op zijn eigen 'sappige wijze' vertelt over ' Fake or fortune ' Kunst echt of vals '. De inhoud en duurtijd van de lezing wordt steeds aangepast aan de wensen van de groep. Na afloop kunnen tevens kunstwerken worden besproken, die aanwezigen eventueel meebrengen. Frederik zal u handige tips geven om o.a. echte meesters van valse te onderscheiden ! Beluister hier enkele Audio-opnames van tijdens causerie Frederik en Kim live op radio 2 kunst met een vleugje humor over het beeld 'Poseidon' of over James Ensor. Verder was ik onlangs op Radio 1 met reportage over Kunst maakt mij gelukkig  de restaurateur en wat met de musea. Frederik deelt zeer graag zijn passie met iedereen, aarzel niet om er gebruik van te maken.“ Met zijn hart en ziel een verjongingskuur uitoefenen op de oude meesters, Frederik zijn liefde voor de kunst is groot, net als zijn streven naar harmonie en schoonheid. Bekijk hier als voorbeeld uitzending een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor . Download hier de Flyer Iedereen kan enkele  mogelijks “waardevolle objecten ” meebrengen. Ik zal zeker telkens enkele minuten  tijd maken om deze te beoordelen en misschien ben je “Rijker dan je denkt” !

KUNST RONDLEIDINGEN

Op zoek naar een leuke activiteit voor uw groep ? Iedereen is hartelijk welkom op afspraak bij ons. Ben je benieuwd naar hoe een ' kunstrestaurateur' leeft en werkt ? Ontdek ons en kom op visite bij ons Kunst restauratie atelier ! Authenticiteit en bezieling daar draait het bij de zaakvoerder Frederik om. Je krijgt tijdens de rondleiding een demonstratie en een unieke blik achter de schermen van 19 -eeuwse woonhoeve en atelier. Het verbindend element op deze stek, is het hart voor schoonheid. Welkom zowel s’ avonds als in het weekend. De tijdsduur voor een bezoek is normaal ca. 1,5 uur tot 2 uur, maar kan langer de wensen tot het langer genieten aan de tuin, vijver en de bijzondere architecturale folies. Er wordt na afloop aan de bezoekers een uniek kleurrijk flyergeschenk gegeven met uitleg over het beroep van de  restaurateur en de geschiedenis van deze erfgoedsite. De bezoekers van het kunsthuis Cnockaert beleven een unieke ontdekkingstocht naar schoonheid en vakmanschap. De kostprijs is kostprijs is 7 € p.p (+ btw 21 %). Beluister hier bij wijze van inleiding een audio fragment van radio 1 bij bezoek de kunstrestaurateur kunst is - Musea -  video fragment bezoek van bezoek aan het kunstatelier kerat.-  Tv één Topservice -  Op VTM was er een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en gestolen maandag fragment op uitzending op Tv-één in iedereen beroemd. en privé interieur famlie Cnockaert  . Download hier de  Flyer met meer uitleg. .."Wanneer je schoonheid in alles leert herkennen, verandert je wereldbeeld."