NL | EN

RESTAURATIE & CONSERVATIE

Een kunstwerk gemaakt met liefde en vakmanschap, verdient het om met groot respect te worden behandeld. U kan daarvoor bij ons terecht. Wij geven u naast het noodzakelijke onderhoud van uw kunstwerken, ook een meerwaarde door een zorgzame restauratie. Onze missie is de zorg en waardering voor objecten uit het verleden. Restauratie met respect voor de schoonheid ons erfgoed, die ambachtslui en kunstenaars ons nalieten. Artistieke waarde + emotionele waarde = onschatbare waarde. Geniet er van ! Download foto in pdf.

Wat doen wij ? Verzorgen, restaureren van kunstvoorwerpen op diverse dragers. Zoals het reinigen, verwijderen van vuil, vergeelde vernislagen, oude verkleurde retouches, impregneren, bedoekingen. Het dichten van gaten en scheuren door draden terug te verbinden, aanbrengen van nieuwe spanranden, marouflages, doublures. Reinigen met solventen van verdonkerde vernislagen, nicotine, retouches,...We hebben veel ervaring met het herstellen van barsten aan plaasteren ornamenten op kaders, invullen van lacunes, retoucheren en uitvoeren van plaatselijke herstellingen aan omlijstingen. We behandelen brand en waterschade aan kunstobjecten, houtworm, desinfectering van schimmelaantastingen. Behandelingen tegen bacteries en schimmels die ontstaan is door zijn door micro klimaat in vochtige niet verluchte ruimtes. Zie foto hier.pdf

We fixeren loskomende verflagen op ikonen, terracotta en gipsen beelden. We herstellen, herkleuren oude ornamentlijsten of gewone lijsten en/of leggen bladgoud op lijsten en allerhande kunstobjecten...We staan ook geheel open staat voor ‘niet museale’ opdrachten. Offertes zijn vrijblijvend als je zelf komt. Indien wij op verplaatsing moeten komen rekenen we wel een kleine verplaatsingskost.

Het herstellen van zowel schilderijen als beelden is onze hoofdactiviteit. Wij restaureren steeds met respect voor het oorspronkelijk karakter, de authenticiteit van het kunstwerk. Reinig als amateur a.u.b. zelf niet uw schilderijen, bv. met brood en/of ajuin, aardappels, want je beschadigd alleen je kunstwerk. Laat dit werk over aan de specialist. Restauratie is niet steeds duur, vraag gerust vrijblijvend een prijsindicatie.  Geen kunstwerk is gelijk, iedere schade is anders, waardoor het onmogelijk is een vast tarief toe te passen per kunstwerk. Na het toesturen van foto’s en formaat kunnen wij wel een raming van de kosten opmaken. Het beste is evenwel dat het kunstwerk naar het atelier wordt gebracht, waar het werk grondiger kan onderzocht worden, zodat de kostprijs beter kan worden berekend. Wij kunnen dan ook in vertrouwen en overleg tot een prijsafspraak komen, vrijblijvend. Het fabeltje dat kunst experts steeds duur zijn, wil KERAT uit de wereld helpen. Download hier film fragment van bezoek aan het atelier van een top restaurateurOp VTM was er dit heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Het restaureren van schilderijen en beelden is meer dan een nieuw likje verf op de juiste plaats aanbrengen. De behandeling van kaders en beelden tegen schadelijke insecten doen we d.m.v. het verlagen van het zuurstofgehalte (%) in deze luchtdichte verpakking. Anoxie of de lage- zuurstofmethode is een niet-toxische behandelingsmethode van aangetaste objecten.

Op aanvraag maken we occasioneel ook een schilderij in opdracht en op maat van de klant. We werken volgens het aloude vakmanschap met de klassieke en moderne verftechnieken. Reconstructies van gestolen en/of verloren gegane kunstwerken en speciale opdrachten, daar zeggen we geen nee, tegen. We hebben veel referenties bij verenigingen, schuttersgilden, bankinstellingen, maar tevens bij individuele opdrachtgevers. Onze schilderijen worden met met métier, met grote passie en hart en ziel geschilderd met kwaliteitsvolle en stabiele historische pigmenten. Ziehier een publiek voorbeeld van een reconstructie van een schilderij 'Kunst op maat' foto. Onze ‘Kunststukken van Mensen’ zijn gemaakt door Mensen en voor Mensen fotoDownload hier dit WTV nieuws - item waarbij een voorbeeld van onze werkzaamheden die we uitvoerden voor het museum in het kasteel Ravenhof. Het mysterie van een bijzonder schilderij, genoemd ''gestolen maandag' fragment van uitzending op Tv-één iedereen beroemd. Foto.pdf  en dit opdracht portret op maat.

KUNSTRESTAURATIE - ART EXPERTISE.

Frederik Cnockaert geeft u graag deskundig advies. De prijs voor een behandeling van uw kunstwerk is veelal een kleine investering t.a.v. de meerwaarde die u door uw initiatief genereert. Zowel esthetisch en financieel. Een eerste richting gevende consultatie is steeds vrijblijvend, indien u zelf langskomt. Elk restauratieproject vereist telkens een eigen aanpak, die steeds in overleg met de klant wordt bepaald. Door onze specifieke ervaring in restauratie technieken en onze grondige materialen kennis geven we een vakkundig en goed overwogen antwoord op je vragen rond kunstwerken. Indien nodig roepen we de ondersteuning in van externe laboratoria om tot een verantwoorde oplossing te komen voor specifieke problemen. Omwille van deze troeven voert Kerat ook regelmatig expertises uit voor de verzekeringsmaatschappijen. De kunst- en cultuurwereld is complex, maar Frederik heeft een kennersoog en neus voor de echte kunsten. Zijn bedrijf Kerat bvba voldoet ook aan de wettelijke, erkende voorschriften om als deskundige op te treden voor kunstexpertises. Kerat is recentelijk nog opgetreden als de kunst expert restaurator voor het TV programma "Rijker dan je denkt " op vtm Vtm  fijn TV-moment: instructief en met humor. bij de madammen over Mona Lisa en ook in de " topservice " op TV één. " Tv fragment en de goede restaurateur op radio 1. uitnodiging, download hier foto met zijaanzicht van het kunstatelier.pdf , Zicht op de tuin , vijvergezicht vijver bijhuisje.pdfvoorgevel kunsthuis.pdf, vergaderzaal.pdf en atelierzichtje

ACHTER DE SCHERMEN VAN HET KUNSTGEBEUREN !

Snuif de geuren op, voel de materialen, maak kennis met vakmanschap! Frederik is met zijn Kunstatelier Kerat expert in het ontsluieren van de geheimen achter de kunstwerken. Laat je verwonderd raken door de passie die de de kunstconservator uitstraalt ! Verenigingen, bedrijven en scholen kunnen in dit Museumhuis een voordracht over 'Kunst' boeken. Deze is doorspekt met satire en met veel uniek beeldmateriaal vertelt Frederik op een  'sappige wijze' over de geheimen van de Kunst...Tijdens zijn causerie's toont hij voorbeelden uit zijn praktijk en geeft hij u handige tips geven om o.a. onheil te voorkomen bij u eigen kunst collectie ! Beluister hier enkele causerie Frederik en Kim de Brie op radio 2, 'kunst' vleugje humor  'Poseidon' en James Ensor, bij de madammen over de Mona Lisa van Da Vinci. Op Radio 1 reportage gelukkige kunst  de restaurateur , wat met de musea, de wondere wereld van de nepkunst, vervalsingen doorgelicht, is de zwaar gemanipuleerde kunstmarkt echt of fake? De inhoud en duurtijd van de spreekbeurten variëreert naargelang de wensen van de aanvrager. Na afloop kan hij de kunstwerken bespreken, die aanwezigen meebrengen. Frederik deelt zeer graag zijn passie voor de wonderbaarlijke wereld van kunst en antiek en dat met iedereen.bekijk hier als voorbeeld uitzending een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. Download hier de Flyer 2- luik.pdf ! De kostprijs voor een voor-of namiddag of avond lezing is ca. 195 € + verplaatsingskost heen en terug aan € 40/uur en € 0,50 per km. Voorbeeld van voorbije lezing.pdfjci lezingvisitekaartfoto inkomhalfoto zicht op expertise bureaufoto hof Cnoc-artfoto zicht fonteinzicht op atelier.pdffoto poort.pdfcursusCursus reiniging van schilderijenportret foto ,tekening met zicht domein cnoc-art en tekst kunst restauratie.

RONDLEIDINGEN IN HET CNOC ART KUNSTATELIER EN KUNSTIG WOONHUIS.

Wil je meer weten over de  geschiedenis en het interieur van de historische cnoc-art vierkantshoeve samen met het parktuin. De rondleiding wordt gegidst door de huidige eigenaar met een persoonlijke benadering en extra weetjes. Na de rondleiding kan u in het mooie interieur of buiten nagenieten. Bezoek de kunstwoning ten huize kunstatelier Kerat met een kunstenaar als gids. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor uw vriendengroep ? laat u betoveren in een prachtige ambiance en ontsluier mee geheimen achter de kunstwerken die er staan. De rondleidingen voor groepen zijn op afspraak zowel s’ avonds als in het weekend en zelfs op feestdagen. De tijdsduur voor de gegidste rondgang is normaal ca. 1 tot 2 uur. Je kan je er genieten van het restaurateursatelier, de leef woning, de tuin, vijvers en de bijzondere architecturale folies. Een bezoek aan dit oord, is een niet te vergeten en unieke culturele belevenis. De kostprijs voor ticket is 7 € p.p. excl. btw. Bezoek kan het hele jaar door met gids, bij kleinere groep min. groepstarief 99 € excl. btw. Reservatie info@kerat.be De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar het onderhoud van dit domein. Aanhoor het verhaal achter bijzondere voorwerpen ! laat u dan betoveren in een prachtige ambiance met prachtige kunststukken. Een knus gezellig en sprookjesachtig hof met de kleurrijke gids Frederik die er rondvliegt als een vrije vogel. Je ziet uniek en authentiek erfgoed en dit op een historische locatie. Beluister hier bij wijze van inleiding enkele audio fragmenten video fragment bezoek van bezoek aan het kunstatelier kerat.-  Tv één Topservice -  Op VTM was er een heel fijn TV-moment: instructief, en met veel humor. en gestolen maandag fragment op uitzending op Tv-één in iedereen beroemd. en privé interieur famlie Cnockaert  . Download hier de opendeurdag.pdf met meer uitleg. “Rijker dan je denkt”, mp4 opname.. Download hier foto van woning te Wervik,  Foto van de hoeve-Atelier- download hier pdf. ziehier een foto van het interieur.pdf download hier foto van woning met tuin ,  zicht op privé woning van Frederik.pdf , tekst over Keramiekzaal en portfolio.pdf.  Wenst u enkel een fotoshoot, filmopname of een reclamecampagne op onze unieke locatie. Dan kan ons historisch decor gehuurd worden (zaalkost is 90 € /uur Excl. Btw).